Sök
Stäng denna sökruta.

Vaccination

Välkommen till Kopparhälsans vaccinationsmottagning!

På Kopparhälsan utför vi vaccinationer i en lugn och avkopplande miljö.

Vaccinationsformulär

Inför sin vaccination behöver man i god tid fylla i ett vaccinationsformulär. Detta är ett krav för att vi ska kunna ge vaccination. Formuläret går ut elektroniskt via mail / sms i samband med bokning av tid.

Vaccinationer vi erbjuder

Hepatit A är en infektionssjukdom som kan påverka levern, med symtom som huvudvärk, muskelvärk, illamående, gulsot och feber. För att skydda sig mot sjukdomen kan man vaccinera sig i två doser för ett långvarigt skydd. Det är särskilt viktigt att ta vaccinet innan man reser till platser i världen där sjukdomen är vanligt förekommande och vaccination rekommenderas ofta vid resor utanför Europa. Utöver vaccin är det också viktigt med god handhygien, särskilt vid toalettbesök och mathantering. Infektionskällor: Kall, rå och dåligt tillagad mat (t.ex. sallad, skaldjur och glass) samt dricksvatten och istärningar.

Vaccin: Havrix

 

Hepatit B är en inflammation i levern som orsakas av ett virus. Viruset kan överföras med blod eller genom oskyddat sex. Viruset kan överföras även om den som är sjuk inte har några symtom. Vaccination rekommenderas om du ska på en långresa eller flytta till ett land där hepatit B är vanligt.
Infektionskällor: Kontakt med blod (olyckor, behandlingar, instrument för tatuering eller piercing, kontaktsporter) samt oskyddat sex.

Vaccin: Engerix-B

Twinrix är ett kombinationsvaccin som efter de två första doserna ger ett komplett skydd mot både hepatit A och B. Den tredje dosen används för att säkerställa långtidsskyddet.

Vaccin: Twinrix

Polio är en virussjukdom som sprids genom förorenat vatten och avlopp. De flesta får lindriga besvär som feber och huvudvärk, men ibland kan polio orsaka förlamningar i kroppen och till och med vara livshotande. I Sverige ingår poliovaccinet i det nationella barnvaccinationsprogrammetoch därför har sjukdomen inte funnits här på många år. Polio finns däremot fortfarande i några länder i Asien och Afrika. Barn bör vara grundvaccinerade innan resan. Vuxna som har fått sin tidigare grundvaccination bör fylla på med en femte dos av poliovaccin om det har gått tio år sedan den senaste dosen.

Vaccin: Imovax Polio

Varje år insjuknar ungefär 100 000 personer i lunginflammation i Sverige. Lunginflammation orsakad av pneumokocker är den vanligaste orsaken till lunginflammation i alla åldrar och den bakterie som orsakar flest dödsfall i sjukdomen hos äldre. Många människor är smittbärare av pneumokocker utan att vara sjuka, vilket gör det omöjligt för dig att helt undvika smitta.

Vaccin: Pneumovax

Vaccination mot difteri, stelkramp och kikhosta ingår i Sveriges allmänna vaccinationsprogrammet för barn och erbjuds alla barn från 3 månaders ålder. Det är viktigt att barn vaccineras mot dessa sjukdomar för att undvika att de drabbas av allvarliga komplikationer och för att minska risken för att icke-vaccinerade personer ska drabbas av sjukdomarna. Grundskyddet mot difteri, stelkramp och kikhosta avtar med tiden och vart 20:e år behövs en påfyllnadsdos.

Vaccin: Boostrix

Detta vaccin kompletterar barnvaccinationsprogrammet för de som behöver skydd mot difteri, stelkramp och kikhosta, men som även behöver fylla på sitt skydd mot polio. Det kan vara aktuellt om man exempelvis ska utsätta sig för en ökad polio-risk vid utlandsresa, studier eller yrkesarbete. I vissa fall kan det även vara ett krav från myndigheter; även om risken skulle vara begränsad.

Vaccin: Boostrix Polio

För unga och friska brukar influensan vara i upp till sju dagar, men det är vanligt att man är trött och hostar ytterligare ett par veckor efteråt. För riskgrupper är det desto allvarligare och kan utvecklas till sjukdomar som är livshotande.

Vaccin: VaxigripTetra

Har du otur kan ett enda fästingbett ge dig TBE, fästingburen hjärninflammation. Smittan överförs direkt i samband med fästingbettet. Idag finns ingen medicin mot sjukdomen, men som tur är finns det vaccin som skyddar. TBE-vaccination rekommenderas för dig som får fästingar eller brukar vara mycket ute i naturen i riskområden för TBE.

Vaccin: FSME-immun

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi har tagit emot din
avbokning / ändring av tid

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort!

Anmäl dig till vår mamaträning genom formuläret nedan.

Anmäl dig till vår mammaträning genom formuläret nedan.

Vi ser fram emot att träna
tillsammans med dig!

Du har fått en bokningsbekräftelse via mail. Vi har även skickat med praktisk info inför träningen.

Anmäl dig till vår gravidträning genom formuläret nedan.

Vi hjälper dig uppnå dina mål

Lämna dina uppgifter, så kontaktar vi dig inom kort för bokning av kostnadsfri konsultation.