Sök
Stäng denna sökruta.

Fysioterapi

Vi tar emot, undersöker och behandlar alla typer av skador och smärttillstånd i rörelseapparaten. Vi använder oss av manuell behandling, träningsterapi, stötvåg, laser mm. Vi har även möjlighet att undersöka vissa typer av besvär med ultraljudsscanning.

Vi erbjuder både offentliga tider via samverkansavtal med Region samt privata tider.

Privat

Offentlig

Privat vs Offentlig

För dig som bokat genom offentlig vård kostar ett besök på Kopparhälsan 170 kr, alternativt 0 kr om du innehar frikort.

För dig som bokat genom privat vård kostar ett nybesök på Kopparhälsan 699 kr och återbesök 590 kr.

Privat tid på Kopparhälsan betyder att det inte finns något avtal med Region/landstinget och att högkostnadskort inte gäller.

Våra behandlingar

En snabb och effektiv behandling av skador i muskler och senor. Utan operation, kortison eller mediciner.

Vad kan man behandla med stötvåg?

Stötvågsbehandling, eller shcokwave therapy som det också kallas, är en väl beprövad och vetenskapligt bevisad behandlingsmetod som ger god effekt på en mängd skador och besvär i kroppens senor och muskler. Forskning som gjorts visar på att behandlingen ofta ger mycket goda resultat med en förbättring på mellan 65-95 procent.

Stötvåg används för att behandla bland annat

  • Hälsporre
  • Hälsenesmärta
  • Hopparknä
  • Löparknä
  • Golf- eller tennisarmbåge
  • Axelsmärta
  • Muskelsmärta

 

Vad är fördelarna med stötväg?

Stötvåg erbjuder en kortare, effektivare behandling som ger snabba resultat även på svårbehandlade tillstånd. Behandlingen är helt utan biverkningar och ersätts av de flesta försäkringsbolag. Tack vare den höga effektiviteten rekommenderas stötvågsbehandling inom ortopedin ofta före kortisonbehandlingar och kirurgi.

  • Snabbare och effektivare
  • Snabbare resultat
  • Helt utan biverkningar
  • Ersätts av försäkringsbolag

 

Snabb, effektiv, biverkningsfri metod

Hur går behandlingen till?
Beroende på vilka besvär du har och var på kroppen de sitter justras bland annat kraften i slaget och hur många slag som ska ske per sekund. En behandling kan bestå av mellan 1000-4000 slag och tar normalt mellan 5-10 minuter. Vanligtvis sker behandlingen en gång per vecka. Det förekommer fall där patienter har blivit helt utläkta redan efter en enstaka behandling, men vanligtvis krävs det mellan 3-6 behandlingar med 5-10 dagars mellanrum för att uppnå bestående resultat.

Gör det ont?

Eftersom stätvågsbehandling är en relativt aggressiv behandlingsform kan den av vissa upplevas som något smärtsam. Samtidigt varar behandlingen sällan mer än några minuter och obehaget upphör så fort apparaten stängs av. Det är ovanligt med biverkningar men hos vissa kan det ibland uppstå ett mindre blåmärke eller rodnad där behandlingen skett.

Vem bör inte behandlas med stötvåg?

Du bör undvika stötvågsbehandling om du samtidigt genomgår en annan behandling, som till exempel kortisoninjektioner, antiinflammatoriska läkemedel eller blodförtunnande mediciner. Har hjärtbesvär, en ökad blödningstendens eller är gravid ska du inte genomgå en stötvågsbehandling. Du får inte inta någon antiinflammatrorisk medicin fem dagar före behandlingen, under behadnlingen eller direkt efter att den har avslutats.

Laserbehandling stimulerar kroppens egen läkande förmåga med hjälp av ljusvågor. Metoden har använts sedan 1960-talet.

Till skillnad från många andra metoder kan laserbehandling med fördel utföras vid akuta skador, inflammationer och svullnader.

Behandlingen med laser är inte smärtsam och är icke-invasiv. Medicinsk laser är en effektiv behandlingsmetod även vid kroniska smärttillstånd i led-, nerv –, sen – och muskelvävnad.

Laser stimulerar läkning, minskar smärta, har antiinflammatorisk effekt och minskar svullnad genom att normalisera mitokondriens aktivitet i cellen.

Smärttillstånd som ofta behandlas med laser är till exempel:

  • Kronisk smärta i ländrygg eller halsrygg
  • Ledsmärta/inflammation i leder
  • Idrottsskador
  • Akuta skador, som fotledsstukning/vrickning
  • Diskbråck med utstrålningar
  • Whiplash

Vi använder oss vid behov av ultraljudsscanning som ett komplement till den kliniska undersökningen av leder, senor, muskler och nerver. Det är en snabb och smärtfri undersökningsmetod där man kan se inflammationer, svullnader, bristningar mm.

Idrottsmedicin är den del av läkekonsten som tar upp frågor kring fysisk aktivitet, särskilt de mentala och fysiska effekterna av idrottsutövande. Tidigare har idrottsmedicin mest handlat om att förbättra elitidrottares prestationsförmåga. Idag står vår tids motionsformer, fysisk aktivitet hos olika sjukdomsriskgrupper samt friskvårdsinsatser i samhället i fokus.

Utifrån ett hälsoperspektiv ägnas teori och praktik åt att understödja den fysiska aktivitetens betydelse av olika sjukdomstillstånd och idrottsrelaterade skador, både i behandlande och förebyggande syfte. Vi utreder, behandlar, rehabiliterar och vägleder motionärer och idrottsutövare på olika nivåer och i alla åldrar.

En behandlingsmetod som ibland används som ett komplement till rehabträning. Dry-needling innebär att du sticker in nålar i muskulaturen för att aktivera en muskel eller för att släppa på muskelspänningar och smärta. Metoden är helt ofarligt och utförs enbart av utbildade terapeuter, och om den är lämplig för just din skada eller värk. Det är vanligt att man upplever att det spänner i muskulaturen i upp till 48 timmar efter behandlingen.

Ibland är det nödvändigt att avlasta muskel och led eller för att främja en specifik rörelse. Till exempel inför en match, tävling eller träning.

Vi tillverkar individuellt anpassade fotortoser (hälkoppar) som kan hjälpa vid alla typer av hälsmärta. Vid hälsmärta hos barn, så kallad Severs skada, är effekten mycket god, men hälkoppen hjälper även många vuxna med hälsmärta, t ex plantar fascit/hälsporre och hälkuddesyndrom/”nertrampade fettkuddar”.

Ortopedisk manuell terapi (OMT) är ett specialistområde inom sjukgymnastiken där man arbetar med undersökning, behandling och förebyggande av smärta i leder, muskler och nerver i hela kroppen.

Behandlingen kan bestå av smärtlindrande, rörelseökande och stabiliserande åtgärder som mjukdelsbehandling, led- och nervmobilisering, ledmanipulation och stabiliseringsträning.

MDT är en förkortning av mekanisk diagnostik och terapi. MDT kallas också för McKenzie metoden. McKenzie metoden är en unik, logisk och grundlig genomgång av dina problem i nacke, rygg, leder och muskler.

Genom metodens tre steg får du möjlighet att hjälpa dig själv:

  • Undersökning
  • Behandling
  • Förebyggande

EPTE och EPI är två typer av perkutan elektrolysbehandling. Behandlingen innebär att man med samtidig ultraljudsguidning för en nål med påkopplad likström ner i vävnaden. Likströmmen och den mekaniska processen från att ha nålen i området åstadkommer en liten kontrollerad microskada, kemisk reaktion och inflammation vilket gör att kroppen regenererar/återbildar den skadade strukturen. Således kan tidigare svårbehandlade senskador läka. Att behandlingen görs guidad med ultraljud säkerställer att nålen placeras på rätt plats i rätt struktur.

EPTE (Percutaneous Electrolysis Therapy) och EPI (Electrolysis Percutaneus Intratissue) används framförallt för att behandla långvariga senbesvär = tendinopatier/tendinoser, men används även vid akuta skador för att snabbt reducera svullnad.

Electrolysis: Flödet av den konstanta likströmmen får salter och vatten i våra kroppsvätskor att brytas ner till deras grundläggande kemiska element. Dessa omgrupperas sen snabbt och formeras till helt nya substanser

Percutaneus: Metoden utförs genom huden med en nål. Nålen är en passage för den elektriska strömmen

Intratissue: Likströmmen är riktad mot och in i den påverkade strukturen, inuti kroppen. Detta är assisterat av ett ultraljud som möjliggör mer precis behandling.

Övrig information

Samverkansavtal

För dig som bokat genom offentlig vård kostar ett besök på Kopparhälsan 170 kr, alternativt 0 kr om du innehar frikort.

Privat

För dig som bokat genom privat vård kostar ett nybesök på Kopparhälsan 699 kr och återbesök 590 kr.

Privat tid på Kopparhälsan betyder att det inte finns något avtal med Region/landstinget och att högkostnadskort inte gäller.

Om du behöver avboka din tid – gör det senast 24 timmar innan din behandling. Annars debiteras du för hela kostnaden. Avboka gör du via bokningssidan alternativt via mail eller telefon.

Friskvårdsbidrag går ej att nyttja i samband med bokning av sjukgymnast / fysioterapeut då det är klassat som en vårdtjänst.

Hitta till oss

Vanliga besvär

Ryggbesvär

Ryggvärk, ryggskott, ischias.

Nacke / Axlar

Nackspärr, whiplashskada, huvudvärk, smärta och stelhet i nacke och skuldror, axelbesvär, yrsel, diskproblem.

Ben / Fötter

Knäskador, stukningar, vrickningar, nedsatt rörlighet.

Armar / Händer

Musarm, stukningar, vrickningar, tennis-/golfarmbåge, domningar i armar och fingrar.

Medicinsk Laser
Ultraljudsscanning
Stötvågsbehandling
Föregående bild
Nästa bild

Våra fysioterapeuter

Dan Lagerlöf

Offentlig

Dan Lagerlöf har mångårig erfarenhet som sjukgymnast på avtal med Region Västmanland. Han har på senare år inriktat sig särskilt mot ultraljudsscanning som undersökningsmetod vid t ex besvär från senor och senfästen i axlar och hälar mm. Utöver manuella behandlingstekniker och träning används ofta stötvågsbehandling och laser. Han arbetar även med tillverkning av hälkoppar till barn med hälsmärta (Severs skada).

Erik Lundin

Offentlig

Erik Lundin har arbetat som sjukgymnast på avtal med Region Västmanland i över 10 år. Han har erfarenhet och vidareutbildning inom många olika områden, och har ett särskilt intresse för idrottsmedicin och rehabilitering efter olika typer av idrottsskador. Förutom träning och manuella behandlingsmetoder använder han sig t.ex. av stötvåg och IMS/dry needling.

Fredrik Widén

Offentlig

Fredrik Widén har arbetat som legitimerad sjukgymnast sedan 1997. Han har en gedigen yrkeserfarenhet och bred kompetens efter vidareutbildningar inom bl.a. McKenzie steg A-E, idrottsmedicin och akupunktur samt att han har examen inom både OMT steg 2 och OMT steg 3. Han jobbar med manuella behandlingsmetoder, skapar individuella rehabträningsprogram samt använder sig av stötvåg och nålar.

Maja Nilsson

Privat

Maja Nilsson är legitimerad Fysioterapeut & arbetar med Motions & Idrottsskador. Använder främst rehab & träning som behandling men med manuella behandlingsmetoder som komplement. Idrottsbakgrund inom Crossfit, Dans & gymnastik. Vidareutbildning inom ortopedisk manuell terapi (OMT 2), idrottsmedicin, CSPT (Certified Sports Physiotherapist), dry-needling, idrottsmassage samt tejpning. Fysioterapeut & Fystränare Västerås-Irsta Damlag & Widenska Handbollsprofil.

Alexander Larsson

Privat

Alexander Larsson är legitimerad Fysioterapeut. Jobbar med Motions & idrottsskador med träning som främsta behandlingsmetod men med inslag av manuella behandlingsmetoder. Vidare utbildning inom Skivstångsrehabilitering. Gedigen idrottsbakgrund, främst inom fotboll men även friidrott, innebandy, löpning, styrketräning och crossfit.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi har tagit emot din
avbokning / ändring av tid

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort!

Anmäl dig till vår mamaträning genom formuläret nedan.

Anmäl dig till vår mammaträning genom formuläret nedan.

Vi ser fram emot att träna
tillsammans med dig!

Du har fått en bokningsbekräftelse via mail. Vi har även skickat med praktisk info inför träningen.

Anmäl dig till vår gravidträning genom formuläret nedan.

Vi hjälper dig uppnå dina mål

Lämna dina uppgifter, så kontaktar vi dig inom kort för bokning av kostnadsfri konsultation.